You are here

1r Congrés de l’Espai Català Transfronterer: Ensenyament i Llengües

Promotors:

Els 2 i 3 març 2017 va tenir lloc el 1r Congrés de l’Espai Català Transfronterer: Ensenyament i Llengües a la Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà (UPVD) i a la sala La Cate de Figueres. L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Empordanesos i el Consorci dels Estudis Catalans en conveni amb la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans de la Catalunya del Nord, ha estat recolzat pel fons comú de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals.

Els 2 i 3 març 2017 va tenir lloc el 1r Congrés de l’Espai Català Transfronterer: Ensenyament i Llengües a la Casa dels Països Catalans de la Universitat de Perpinyà (UPVD) i a la sala La Cate de Figueres. L’acte, organitzat per l’Institut d’Estudis Empordanesos i el Consorci dels Estudis Catalans en conveni amb la delegació de l’Institut d’Estudis Catalans de la Catalunya del Nord, ha estat recolzat pel fons comú de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i el Consell Departamental i va comptar amb la participació del director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, els vicepresidents del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, Robert Garrabé i Nicolas Garcia i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

El Congrés, que va aplegar una seixantena de persones i es va dur a terme a Perpinyà i a Figueres, va abordar temes sobre política lingüística, l’aprenentatge de llengües com a eines de comunicació intercultural, l’ensenyament de llengua i noves tecnologies, l’ensenyament en immersió en contextos multilingües i l’experiència de pensar i viure el multilingüisme a diari. Durant les sessions i els diversos tallers, es van analitzar les realitats sociolingüístiques de la Catalunya del Nord i del Principat. Pedagogs i catedràtics van tractar i valorar la situació de la llengua a les aules i compartir les seves experiències.