You are here

ConnECT: Una eina per la mobilitat ciutadana dins l’Espai Català Transfronterer

Promotors:

El projecte europeu ConnECT portat per la Generalitat de Catalunya, el Departament dels Pirineus Orientals i la Regió Occitània s’obre via a l’Espai Català Transfronterer amb l’objectiu de millorar la mobilitat entre les comarques gironines i de la Catalunya del Nord...

ConnECT és un projecte europeu que té com objectiu millorar la mobilitat i la connexió à través la realització de noves línies d’autobús transfrontereres al si de l’Espai Català Transfronterer. Integrat en el programa Interreg POCTEFA 2014-2020 i amb un pressupost de 1,68 milions d’euros (65% de co-finançament FEDER), la seva finalitat és eliminar l’efecte frontera entre comarques, permetre una interconnexió entre l’hospital de Cerdanya i el conjunt de xarxa de salut transfronterera i implementar la intermodalitat i la coordinació entre les diferents xarxes d’autobusos interurbans en zones rurals per equilibrar el territori transfronterer.

La xarxa territorial de transport del projecte es desplega a les comarques de l’Alt Empordà, del Ripollès i de la Cerdanya així com al Rosselló, Vallespir i Alta Cerdanya en la seva vessant Nord.

Com a cap de fila del projecte, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de transports i mobilitat, s’encarrega de la gestió, la coordinació i el seguiment de resultats del projecte. El mateix departament és el qui verifica les accions tècniques i el desplegament de les línies de transport interurbà amb la col·laboració de la Regió Occitània-Pirineus Mediterrània i Departament dels Pirineus Orientals, partners del projecte i amb els quals es concerta sobre la línia a seguir per desplegar el projecte sobre l’Espai Català Transfronterer.

Es posa en plaça nous itineraris transfronterers d’autobusos interurbans i/o adaptant itineraris existents per tal de millorar la interconnexió, la coordinació i els horaris i la freqüència de les línies. La intermodalitat amb altres mitjans de transport sostenible està prevista així com un estudi que permetrà conèixer les necessitats en mobilitat dels estudiants i dels treballadors transfronterers del territori. Es preveu un desplegament per facilitar la informació als usuaris a través de plataformes internet i per via de difusió de díptics bilingües.

Eixos i línies de transport públic

1
Figueres
La Jonquera
Els Límits
El Pertus
El Voló
Intermodalitat fins a Perpinyà  

2
Figueres
Maçanet de Cabrenys
Custoja
Sant Llorenç de Cerdans
Intermodalitat d’Arles de Tec fins a Perpinyà

3
Camprodon
Molló
Prats de Molló-La Presta
Intermodalitat d’Arles de Tec fins a Perpinyà 

4
Línia de Cerdanya transfronterera amb l’ Hospital Transfronterer de Cerdanya
4.1 Girona – Puigcerdà – Llívia – La Guingueta d’Ix
4.2 Barcelona – Puigcerdà – Llívia – La Guingueta d’Ix
4.3 Porte-Pimorent – Puigcerdà – Mont-Lluís

 

Intermodalitat fins a Perpinyà

4.4 Xarxa d’establiments de salut de la Cerdanya: Formigueres– Puigcerdà – Err dapibus leo.